torsdag 23 december 2010

Recept Tryffel

Ingredienser

20 st

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
eller 200 g mörk + 100 g mjölkchoklad
1 dl Kesella
1 1/2 dl grovhackade salta jordnötter

Gör så här

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och hälften av nötterna. Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna. Låt den stelna i kylskåp. Skär tryffeln i bitar. Tips! God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad. För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.

1 kommentar:

  1. hoppas det finns några kvar imorgon när vi kommer! =)

    SvaraRadera