onsdag 7 september 2011

Vecka 15 (14+0)

Barnet:

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Mamman:

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet.

Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.

Egna tankar

Kändes skönt att gå på första besöket hos Barnmorskan igår, nu känns det verkligen att det är på riktigt.
I ca 2 veckor har jag mått dåligt på morgonen, behöver spy sen går det över! (Tur det) Och jag ska inte klaga med Liam kräktes jag varje morgon från vecka 6-18. Annars mår jag riktigt bra förutom lite trötthet och extra många finnar. Varför? Det hade jag inte med Liam heller.

Tröttheten kommer och går, på kvällarna är jag riktigt trött.

Inget sötsug/choklad sug i nu endast sugen på frukt och kellogs! Hoppas det fortsätter så.

Är ni sugna på magbilder från och med nästa vecka?

5 kommentarer:

 1. Jaaaa det vill vi :)
  Love <3

  SvaraRadera
 2. Finnar = tjej brukar dom säga. Ser gärna magbilder. Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är klart att vi vill! Mysigt att se hur magen växer =) Åhh vad jag hoppas på att det blir en tjej! ;)
  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Ja precis så känner jag oxå om henne. Jag är glad att jag ska få Titti sen.. Hon va rätt norchalant när jag berättade om blödningarna.. De va lite så här.. Men flicka lilla det e fullt normalt.. Jo tjena! Är i v12+3 idag så det går framåt :)

  SvaraRadera